Tävlingsdag på Sk Habo

Rambo Muus är här
13 september, 2016
Grattis Tuomo till BSL1 MED BEATHALANDET XY
18 oktober, 2016
Show all

Tävlingsdag på Sk Habo

De senaste veckorna har det varit en del att pyssla med.Valpar och träning i alla de slag.För ca en vecka opererade jag axeln ,sviter från strålning och andra operationer av lymfkörtlar och bröst.Glad att operationen blev av så fort eftersom jag har haft dödens ont länge.Fick vara vaken under operationen med ngn form av nervblockad.Där kunde man hålla sig för skratt.Allt gick bra och läkaren har sjukskrivit mig i 6 veckor.Med lite smärtlindring så  och nu ordentligt sjukgymnastik flera gånger om dagen så är jag igång igen.Sjukskrivningstiden kommer jag att korta ned men fokus måste vara att få ordning ordentligt på axeln men träning.

Har lagt ned tid på Dimmas spår de sista veckorna och hon går från klarhet till klarhet.Det höga tempot i spåret är borta och hon har snygga liggmarkeringar och jobbar väldigt fint för det mesta.Igår var det tävling på Sk Habo och domaren Jan Nilsson gav henne 95 poäng på FH 1 spåret och berömde hennes spårarbete och tyckte absolut att hon kunde vara ett ämne att tävla även Ipo-Fh med.Så även Emma Erlingssons malinois Blackness tik som också gjord e ett jättefint spårarbete med 94 poäng.Träning ger resultat,dock har vi bara kört träning upp till och med ca 2 timmars liggtid och väldigt sällan,det är nog två år sedan som jag gick ett förledningspår,det behövs dock tränas på.

14442775_10154166188563821_1073709484_n

Stort grattis till Reino och hans Beathalandet LOTTIE!

Syns inte mycket tävlingsnerver där inte.Går ut och gör ett mycket trevligt BH prov och blir godkända.

Ett ekipage som jag hoppas på i framtiden.En tik som har fina bra bett och vad jag vet även en bra spårnäsa.

Astrid genomförda också ett jättefint Bh prov med Dimmavalpen Beathalandet Xi.Lik sin mamma i mycket i det hon gör.Ett ekipage som kommer prestera fint framöver på tävlingarna.

Annelie klarade titeln BSL3  med BARWAXAN GANGSTER.Stort grattis!

Ibland blåser inte vindarna åt rätt håll.Man måste våga misslyckas för att komma någonstans längre fram.Tänk på det ni som inte klarade er idag att det är ingen Os tävling det handlar om och att det är samma hundar som ni har med er hem som när ni kom dit.En sak till”det är aldrig hundens fel”.Olika hundar har olika temperament och förutsättningar och duktiga hundförare löser det oavsett även om det är så mycket enklare att tävla med en hund som alltid ställer upp i alla lägen.Som uppfödare så känner vi oss stolta att våra valpköpare vågar tävla och tar initiativ och jag vet att oftast är det de som tar sig igenom lite motgångar som lyckas bäst i sista änden.Det viktigaste är att ha skoj med sin hund och göra det som de är bra på.

Stort grattis också till Fia som genomfört Mh med BEATHALANDET XRYTA på SK Umeå.

Finns fiLmer på Facebook från några av momenten.

På lördagskvällen hade vi möjlighet att se Tuomos tik Beathalandet Xy i aktion i skyddsarbetet.Ja vad mer kan man säga än att vi var väldigt imponerade av vad vi såg denna tiken prestera,så ung som hon är.Bra jobbat Tuomo.För er som vill kika så ligger det filmer på Beathalandet Facebook.

 

 

3 Comments

 1. Tuomo Rautio skriver:

  Tack för ert engagemang ?

 2. Annelie skriver:

  Stort tack lottie ? och grattis till dig ! Otroligt imponerande ekipage ❤
  Haft många olika hundar och av olika kvalitet. Men som du skriver så är det samma hund innan som efter tävling. Jag är grymt imponerad av alla som tävlade igår som klarade sig eller ej. Grattis till oss alla som gick ut på plan och visst intresse ??

 3. Tarja Niemelä skriver:

  Så sant, aldrig hundens fel när man misslyckas! Dessa härliga hundar vill göra sitt bästa men ibland blir det fel! Men det är bara träna vidare och ha kul med sin älskade kamrat?
  Tack för all stöd vi valpköpare från er❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.