När du efter kontakt och diskussion med oss som kennelinnehavare kommit överens om att du får lov att köpa en valp så önskar vi att du erlägger en handpenning på 15 % av köpeskillingen.

Den inbetalar du på antingen swish eller bankgiro som du erhåller av oss.Vi vill poängtera att en valp anses inte som bokad om inte handpenningen är erlagd.

Vi ordnar valpbesiktning hos veterinär med intyg som ej är äldre än 7 dagar, vaccination, chipmärkning av din valp när handpenningen är erlagd och bokning för leverans av valpen är klar.

Alla våra valpar säljes kontant och vi tar inte emot avbetalning.

Som uppfödare kommer vi att teckna en dolda felförsäkring på valpen och den är gällande i 3 år.Detta för att täcka medföddafel som ej har upptäckts på en veterinärbesiktning.Detta undantar inte att du själv som ny köpare såklart tecknar en försäkring på din valp för att på bästa sätt få hjälp om din valp eller hund råkar ut för en olycka eller insjuknar på något vis.

Vi samarbetar i första hand med Svedea försäkringsbolag men kan även hjälpa till med att teckna försäkring i andra bolag.

Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder.

Vill vill att ni noggrant läser de skötselanvisningar som vi då översänder till er.

Fodervärdsavtal-Vi följer Svenska kennelklubbens regler för fodervärdsavtal för hund,Se länk nedan

https://www.skk.se/globalassets/dokument/uppfodning/blanketter/fodervardsavtal_j2.pdf

​Vi är relativt restriktiva med att sätta ut hundar på fodervärdsavtal. Detta pga av att det krävs ett nära samarbete mellan säljare och köpare i många situationer avseende fodertiken.Vi ser helst att man i så fall bor inom en 25 mils radie från oss.Det innebär i isåfall att överlåtaren/säljaren har rätt till två valpkullar med minst en levande valp.Äganderätten till hunden övergår till fodervärden när överlåtaren har utnyttjat sin avelsrätt.

​Avtal med bibehållen avelsrätt-Halvfodervärdsavtal

Vi är restriktiva med vilka köpare som vi ingår ett sådant avtal.Halva köpeskillingen erläggs och vi som uppfödare har rätt till en valpkull.Se fodervärdsavtal.

Svenska kennelklubbens köpeavtal

Vi använder Skk.s köpeavtal vid överlåtelse av valp eller vuxen hund.

Eventuella återköp av hund sker enligt Skk.s regleras baksidan på köpeavtal.

Vi förbehåller oss rätten att själva bestämma vilka hundar vi köper tillbaka.Vi köper inte tillbaka hundar som är felhanterade av köparen, bristande stimulans etc.Det kan även innefatta andra saker som gått fel i ditt hundägare.Vi ser helst att hunden vid ett återköp är veterinärbesiktigad.

Vi vill veta så att hunden inte ådragit sig några skador på skelett eller leder eller andra sjukdomar.Det är mycket arbete för oss som uppfödare med ett återköp av hund och vi vill inte att man tar det för givet.

Kan vi och har möjlighet så hjälper vi såklart gärna till om ovan punkter är uppfyllda.Vi kommer att prova och se över hundarna innan ett återköp sker.Vi vill ju att en eventuell ny ägare skall kunna ta över hunden på ett bra sätt och att hundarna inte skall bli vandringspokaler.

Vi kan hjälpa till med eventuell omplacering av hunden,dvs med kontakter mm och att hunden fortfarande bor kvar hos er fram tills den nya köparen dyker upp.

Såklart hoppas vi inte att det här inträffar utan att valpen får ett långt innehållsrikt och aktivt liv hos just er.