Kennel Beathalandets Årskrönika 2023

Kennel Beathalandets Årskrönika
5 januari, 2023
Show all

Kennel Beathalandets Årskrönika 2023

Årskrönika 2023

Året som gått har varit både upp och ned som alla år kan vara.

Vi har fått ytterligare ett litet barnbarn Hjalmar som tittade ut den 27 juni. Barnbarn är verkligen livets efterrätt eller livets krydda hur man nu vill uttrycka det hela. Det gäller att ta vara på varje dag och tillfälle att umgås men visst tar åldern ibland ut sin rätt. Lilla Julie har ju nu hunnit bli lite över 2 år. Man vill ibland mer än vad man orkar. På grund av olika händelser i livet så har vi alla bott under samma tak under en lång tid, då gäller det verkligen att anpassa sig och ta hänsyn till varandra. Nu börjar det bli som vanligt igen. Mammas lägenhet i Vitsippsparken står färdig och den 10 januari så flyttar hon och Millan och Albin är tillbaka på Julared efter sin vattenskada i huset. Emil hjälper oss med det mesta med bokföring och hemsidor men hans tappra försök att få mig och Peter i form verkar vara svårt att lyckas med. Följ honom gärna på instagram och kontakta honom om du du behöver hälsoråd eller råd i din träning.”Coach Edman”. Sebastian som sedan 1,5 år tillbaka bor och arbetar tillsammans med sin flickvän Sara i Singapore har varit hemma under julen .Det har varit väldigt skoj och i mars åker Peter och jag till Singapore och även till Thailand en sväng för att semestra och umgås. Skall bli en underbar resa och väldigt kul att få komma till Singapore.

Av olika anledningar så har vi köpt tillbaka några hundar som just nu kräver en hel del träning och extra omsorg. Lediga dagar går åt till rastning och träning.

Vi är så glada för de vänner som kryper nära inpå och stannar där. De vänner som ger av sig själva och lyssnar och ser. De är lite som vi själva men ändå sig själva. Ni är guld värda.

Träligt med missuppfattningar som leder till stora konflikter och tråkiga efterdyningar. Tyvärr är det en del av hunderiets ibland hårda och tuffa attityd. Det krävs skinn på näsan att föda upp hundar med alla krav som ställs och om man dessutom skall tävla konkurrera och dessutom arbeta i foderbranschen. Spontant så tycker jag marknaden borde vara så stor att alla borde få plats fast på lite olika vis.

Genom åren har vi nog inte varit så bra på att dra tydliga gränser omkring oss. Det får bli bättring på det helt enkelt. Vi har ju nu haft vår uppfödning av schäfer sedan 1995 och 2025 blir det hela 30 år. Vi har ju skiftat fokus till viss del i våra linjer och numera är det ju mestadels schäfrar för sport och tjänst. Det är tuffare på många vis, svårare att hitta de rätta valpköparna till den typen av hund, kräver mer när man får köpa tillbaka någon om hunden gått ur hand och klimatet är tuffare runt omkring tycker vi. När det gällde utställningslinjerna så hade vi alltid som mål att få våra avelshundar meriterade och avelskorade. Vill komma dit när det gäller brukslinjerna också. Just nu spretar det lite .Tycker vi redan haft många som gjort Igp 3 och några som startat på Igp SSM och nu äntligen känns det som vi har fått några riktigt bra hundförare till våra hundar och också många bra valpköpare som är på gång ut på tävling och det känns riktigt lovande för framtiden. Tyvärr saknas engagemang från en del som man trodde på träligt nog.

Otroligt fin träningshjälp av många hundvänner. Känns också så positivt. Man önskade att vissa bodde närmare bara.

När det gäller tränings och tävlingskunskaper så har vi ju flera i familjen tränat och tävlat i många år och också tagit fram ett flertal tävlingsekipage på olika nivåer. Vi har tagit till oss kunskap av många vänner runt omkring oss. Ibland kan det kännas som vår kunskap inte alltid uppskattas, kanske vi själva som satt oss i den situationen genom att försöka ta in nya instruktörer och figuranter för att inspirera och förnya ideer och träning.Vi vill passa på att rikta ett tack till alla er som varit här och ställt upp på kurser och träning under året.

I maj föddes vår andra kromforthländerkull .Mamma Skärgårdsidyllens Irma och pappa Blacksmith Hill Xmas Star. Det blev hela 11 valpar.Låg inavelskoffient och fina meriter på föräldrar samt ögonlysta föräldrar såklart.Trevliga valpköpare till alla.

Skärgårdsidyllens Irma har gjort en fin Mh som vi är stolta över och hon ställes också ut på My dog i januari med certifikatkvalitet.

I Irmas första kull så har Beathalandet Brilliant Abba ställts ut i Danmark med toppresultat.Hon är nu juniorchampion med ett flertal certifikat i bagaget .Grattis Birthe.

Kullbrodern Anton har gjort en fin Bph samt avlagt ett rörligt prov anlagsklass för viltspår samt röntgat patella UA.Grattis Birgitta.

Vår Skyeterrier Beathalandet Amazing Beauty har ställts ut i unghundsklass på My Dog med en 1.a i utställningskvalitet.

Sandra och Beathalandet Alba har gjort ett godkänt Bh /Vt prov samt så har de erhållit ett lydnadsdiplom i startklass.De jobbar vidare för tävling i Bsl och Igp.Gillar verkligen det här ekipaget då de slitit hårt och Sandra har den där lilla extra hundförartouchen.

Ida och Beathalandet Aqua har genomfört ett godkänt Bh/Vt prov.Såg Aqua på spårkurs för Helene Svedberg och jisses vad fin hon var i spåret.

Stefan och Beathalandet Anya har tävlat spår och flyttat upp till lägre klass.Anya har ju varit hos mig ett tag med så jag tar lite åt mig äran men väldigt bra jobbat Stefan.

Peo och Beathalandet Bonnie har gjort ett godkänt Bh/Vt prov samt även ett godkänt uthållighetsprov.Bonnie har också blivit KORAD med 197 poäng.Ja vad kan man säga,allt ser jättefint ut och vi hoppas på att få se er ute på tävlingsbanorna i vår.Fina vänner som ställer upp i vått och torrt.

Adelina och Beathalandet Bono fortsätter att arbeta tillsammans i polisiär tjänst och Bono har bla lyckats finna en försvunnen människa.Det blir man ju riktigt stolt över.

Lottie och Beathalandet Diva har gjort ett godkänt Bh/Vt prov.Vi har fått kämpa lite för detta och har en del oment klara .Vi jobbar för en Igp1 men först skall Diva paras och det strular fram och tillbaka med löpet.Diva hade i år en kull med Igp3 Imzedrift Nick 7.a på VM.Riktigt trevliga valpar ute hos engagerade hundförare så det är skoj.

Beathalandet Dex har gjort Lämplighetstest och blivit godkänd att pröva i polisiär tjänst. Just nu ute på prov hos polismyndigheten. Grattis Pim. Dex är verkligen en hund utöver det vanliga.

Annelin och Oskar och Beathalandet Django har gjort en godkänd Mh.Älskar denna hunden som också återhämtat sig efetr ett allvarligt benbrott och så har han också så där supertrevliga ägare.

Elaine och Beathalandet Griff har gjort ett godkänt Bh/Vt prov.Skall bli spännande att se dem framöver .Elaine var ju med i VM laget i Igp med en av sina andra hundar.Glada att ha en så duktig hundförare till Griff.

Anna och Beathalandet Grozz har gjort ett godkänt uthållighetsprov samt erhållit ett betyg G vid en nationell schäferutställning. Kul att få även lite utställningsmeriter på bruksschäfrarna.Även Grozz har ju en en väldigt duktig hundförare så det hoppas vi blir bra för framtiden.

Sanna och Beathalandet Gizza har gjort ett godkänt Mh.De tränar vidare för ett Bh prov.

Moa och Beathalandet Gix har gjort en godkänd Mh.

Daniel och Beathalandet Iris har gjort ett godkänt Mh.

Veronika och Beathalandet Jago har gjort ett godkänt Mh

Carolina och Beathalandet Kyra har gjort ett godkänt Mh samt erhållit betyget G på utställning.

Andrea och Beathalandet Karisma har gjort ett godkänt Mh.

Johan och Beathalandet Zelda har gjort ett godkänt Bh/Vt prov.En härligt tik som i år fått valpar med Bizmark Hof Lars.Härliga kraftfulla valpar.

Annelie och Beathalandet Lizzan har gjort en godkänd Mh och ett godkänt Bh/Vt prov.En av mina bästa vänner som jag håller varm i hjärtat och själen.Annelie har ju utbildat många hundar genom åren och Lizza verkar passa henne perfekt.Bra team som satsar på Igp till våren.

Lottie och Beathalandet Loppan har gjort ett godkänt Mh..Vi tränar på helt enkelt.

Lolita och Beathalandet Laika har gjort ett godkänt väsentest i Danmark,ett godkänt Bh/Vt prov och redan med denna unga unga tik en Igp med toppresultat A 100,B 92 och C 97 totalt 289 poäng.Där ligger vi andra i lä.Danskarna är väl helt enkelt bara bäst på det mesta och så verkligt fina vänner också.

Bild

Anna och Beathalandet Saga har gjort godkänt resultat i Bsl1.Saga en lurvtuss men så vacker och Anna kämpar på med henne.Hoppas på en Bsl2 till våren eller en Igp1.

Bild

Cecilia och Beathalandet Yaser har gjort godkänt resultat i Bsl1.Engagerade till tusen.

Jenny och Beathalandet Yrsa har erhållit ett godkänt championat i rallylydnad nybörjarklass samt tävlat lydnad klass 1 med 174 poäng.

Anki och Roland och Beathalandet Yngve har jobbat på ordentligt.Roland är validerad i modul 3 och 4 SRH(Svenska räddningshundar)Validerad hundförare modul 4 i mörkersök.De får nu gå ut som ekipage vid skarpt sök Prio1 tillsammans med Anki som säkrare.Är lämplighetstestad och får gå på sök tillsammans med validerade ekipage som tränar för att valideras som hundförare.SRH är en förstärkningsresurs åt polismyndigheten.De har också varit på träningsläger med missing people i Danmark.

Magdalena och  Korad Beathalandet Ässy har varit på utställning med betyget V.

Agneta och Beathalandet Älfa har gjort en godkänd MH

Lottie och  Igp2 Beathalandet Ettra har gjort ett godkänt resultat i Bsl3 med 189 poäng.Ettra är nu parad med Igp1 Dark von Pentav1ta och valparna kommer födas på Kennel Beathadottern. Ettra hade ju en kull med Igp 3 Angry Von Stalker Ville som också föddes på Kennel Beathadotter,Tre fina tikvalpar som nu är 10 månader och det ser väldigt fint ut för framtiden,bla så finns en tik hos duktiga Kajsa Johansson och hennes duktiga pojkvän Daniel Bognar.

Clarah och Igp 3 Beathalandet Unix har i år gjort en Igp 3 samt startat på Igp SSM i Köping. Vilken bragd och en så fin vän och träningskamrat.Hatten av för detta ekipage.Hoppas att du ställer upp nästa år på IGP SSM.

Emilia och Igp3 Beathalandet Quotten startade på SSM Igp Köping och kom på 13.e plats bland de vuxna deltagarna och blev Svensk ungdomsmästare gånger 2.Grymt duktiga och Quotten utvecklas massor i allagrenar.Starkt av Millan att komma till start på SSM i år princip nyförlöst.Pannben och erfarenhet har hon den tjejen. Hoppas på revansch nästa år.

Nina och Beathalandet Vindy har fått titeln Korad med poängen 249 poäng.

Nina och Beathalandet Leya har gjort flera toppresultat i nosework.

Tommy och Beathalandet Wito har gjort en godkänd Mh

Annelie och Beathalandet Abba har erhållit ett 1.a pris i viltspår samt så har de varit på utställning med betyget excellent och Ck och de har också gjort en exteriörkorning med godkänt resultat.

Terje och Beathalandet Alva har gjort en godkänd Mh.Terje som både är domare och tävlat flera VM kommer med all säkerhet komma ut på tävlingsbanan i vår.Det skall bli riktigt spännande.

Vi saknar hos oss Fh1 Svensk segrarinna Beathalandet Queen

Beathalandet Brolle

Våra allra bästa hundar lämnar oss för eller senare RIP 2015-2023 Igp3- kkl1 Fh1 Fh2 Beathalandet Xi .Deltog även på Danska mästerskapen med godkänt resultat.

Vi tänker på er alla.

Återhämtning är viktigt för allas hälsa och så även för hundarnas hälsa. Utan återhämtning finns det risk att till och med den men drivna och ambitiösa hundföraren tappar glädje och motivation. När vi nu går in i ett nytt år så hoppas jag att ni gjort vad ni kan för att känna er återhämtade och att ni orkar ladda på för ett nytt fullspäckat hundår med nya möjligheter att skapa den bästa relationen med din hund som du kan.

Vi hoppas på att se er både nya och gamla valpköpare framöver.

Kommande kurser kommer ni finna på sidan Dog Pro Sweden.

Vi kommer starta upp med en skyddskurs 17-18 feb för Micke Elfström.

Schäferhundsklubb Habo har för avsikt att anordna 3 tävlingar under nästa år.Vi kommer även anordna ett flertal Mh för er som inte gjort det ännu.

Vi fortsätter att lansera vårt spannmålsfria foder Cannispro och vill passa på att tacka alla våra kunder.Vi har också tagit in ett foder Winner plus med spannmål)som vi också har till försäljning genom Dog Pro Sweden. Passa gärna på att beställ med lite grejer när vi ändå packar fodret.

Vi kommer även kunna coacha er online framöver.Se Dog Pro Swedens sida.

Slutcitat något att tänka på!

”Oavsett hur långsamt du går,är du fortfarande snabbare än de som inte gör något”

Hälsningar  Kennel Beathalandet med hopp om ett härligt år 2024

Lottie och Peter

2 Comments

 1. Lolita jakobsen skriver:

  Wow tager hatten af for det kæmpe arbejde i gør med alle jeres hunde 👏👏
  Og super flot at alle hunde bliver husket 🐾🐾
  Tak for de hunde jeg har haft fra jeres kennel
  GODT NYTÅR
  Lolita og Brian

 2. Annelie skriver:

  Blir varm i hjärtat av er läsning ❤️.
  Ni har verkligen lyckats med er Kennel som tagit fram alla dessa fina hundar år in och år ut !!! Även finna alla dessa
  duktiga ekipage💪👌
  Ni är mina finaste vänner som byter mycket för mig🥰 🙏
  jag önskar er ett …..
  Gott Nytt År 🍾🥂❤️ kramar Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.