Om Kenneln

Vår målsättning med avelsarbetet är att: Ta fram friska och arbetsglada individer med starka drifter som gör att hundarna skall fungera i olika former av bruksarbete. Hundarna skall också vara förenade med en god exteriör, vilket också underlättar för dem i ett aktivt bruksarbete.


Vi ansökte om vårt kennelnamn Beathalandet 1995 och samma år startade vi upp vår uppfödning, då hade vi varit aktiva inom hundvärlden på olika sätt innan dess.

Vi föder upp raserna Tysk schäferhund, Skyeterrier och Kromforhländer. När det gäller våra Skyes och Kromisar så kan du läsa mera här.


Vi mentaltestar samtliga våra kullar och utvärderar vårat avelsmaterial noggrant. Vi erbjuder ett aktivt uppfödarstöd och kontinuerliga valpträffar samt även träningshjälp och kurser i olika former,spår,lydnad,tävlingslydnad,skyddsarbete och ledarskap,relation och kommunikation.
Vi har även valp och unghundskurser. Vi försöker jobba med att höja vår egen kvalitet och kunskap i träningen genom att bjuda in externa föreläsare,figuranter och annan kunnig träningshjälp. Brukspremier utlovas.

Vi är medlemmar i Svenska schäferhundsklubben,Svenska brukshundsklubben, Svenska kennelklubben och Schäferhundsklubben Habo.Vi är utbildade testledare och figuranter för mentalbeskrivngar. Peter är ombud för Svedea hundförsäkringar. Peter och Millan är auktoriserad träningsfiguranter i c-arbete., dvs skyddsarbete. Kenneln har tilldelats SBK:s korningsdiplom.

Kenneln har också tilldelats Svenska kennelklubbens Bruksuppfödarpris.
I mars 2015 fick vi ta emot Svenska Schäferhundsklubbens Uppfödarpris för förtjänstfull uppfödning, Guldnålen!
Vad stolt man blir för en sådan fin utmärkelse för kennel.
Vi har ett högt antal korade individer. Kennel har också flera utställningschampions, brukschampions, lydnadschampion samt även, även viltspårschampions.
Vi har ett flertal utbildade hundar inom alla grenar,spår,sök,skyddsarbete,lydnad,Igp,Fh spår,noosework och rallylydnad.
Vi har hundar som är utbildade för att arbeta med missing people och även hundar som är utbildade för att arbeta som rehabiliteringshundar inom vården.
Vi har hundar som är lämplighetstestade hos polismyndigheten och flera hundar som arbetar som väktarhundar på olika vaktbolag.
Kennelns hundar har vid fyra tillfällen tilldelats titeln Sveriges allround schäfer 2010,2011,2012 och 2019.

SVERIGES ALLROUNDSCHÄFER 2011 och 2012 Beathalandet Macho


SCHH3 IPO3 KKL1 SEUCH FIUCH BSL1 SSV KORAD,MH,BH,Certifikat,Svensk schäfervinnare,V,Agility hoppklass,Avelskorad på livstid, Drag Linlöpning
E.Schh3 kkl1 V Yumbo von der Bärenschlucht
U.Seuch SSV Nordisk segrare 07 Schh1 kkl1 Beathalandet Xanadou,
Hd Grad A och Ed ua

SVERIGES ALLROUND SCHÄFER 2019


Beathalandet Åsca Korad godkänd elit spår, Bh Fh1,Fh2 ,LP1 startklass,uhp Svensk Schäfervinnare,certifikat,V,Mh
E.Ipo1 Ak1 Coopercoats Icon
U.Fh1 Beathalandet Queen
Hd grad B och ed ua

SVERIGES ALLROUND SCHÄFER 2010


En av våra hundar har deltagit på Universal VM för allroundschäfrar med en hedrande 9.e placering.
Legends never die, they become a part of you.
Beathalandet Samson
IPO3 (CERT) BSL3 FH2 LP1 LP2 LP3 LP ELIT SeLCH SeUCH RLD N KORAD (499)
Avelskorad livstid
Årets Allroundschäfer 2010
Talangtruppen 2011
3:e placering BSL3 SSM 2011
Svensk Universalsegrare 2014
V11 SSM 2014
WUSV Universalsieger 9:e plats

Vi arbetar för att i största möjliga mån använda ett avelsmaterial som både är bruksutbildat samt håller en hög nivå exteriört enligt vår rasstandard för schäfer. Många av våra hundar är även avelskorade som är en typ av kvalitetsäkring för hunden. Schäferhunden är en travare så vi vill gärna se luftiga härliga rörelser. Såklart skall hundarna vara hd och ed fria och mentalbeskrivna.

Om ni är intresserad av en hund från oss så är ni välkomna att höra av er! Ett besök på kenneln för att träffa oss och våra hundar går alltid bra.
Blivande valpköpare får tidigast se och besöka våra valpar när de har uppnått en ålder av 4 veckor.
Vid bokning av valp så önskar vi en handpenning på 15procent av valpens köpeskilling.

Tillstånd att bedriva kennel finns från Habo Kommun-Miljö och hälsoskyddsmyndigheten, Sammanträdesprotokoll 19981019.
Kennelanläggningen är också registrerad hos jordbruksverket 2021.


Vid kontrollbesök av Skk :s kennelkonsulenter har framkommit följande:


From 2022 övergår vårt tidigare bolag Beathalandet Hb i bolaget Dog Pro Sweden AB.
Vi har en egen butik med ett eget framtaget spannmålsfritt foder Cannispro inne i Habo.Vi säljer olika hundartiklar,tar fram valppaket innehållande allt du behöver för att ge din valp en god start i livet till en rimlig kostnad.
I vår butik lokal finns också en inomhushall där vi kan besriva träning inomhus när vädret inte tillåter träning ute,I denna lokal håller vi också våra kurser och en hel del föreläsningar som kan vara av intresse.Det finns också möjlighet att boka inomhushallen för egen träning.
Vi har också ett löpband för hund där man kan boka tid för träning.

"Ni ställer krav på oss och vi ställer krav på er"


Lottie Edman

Jag har haft olika hundar i hela mitt liv. Under min uppväxt hade jag en chow chow. När barnen var små så hade vi en pyreneerhund. Djurintresset för både hundar och hästar har alltid funnits där .Under många år var hästar mitt största intresse då jag red och skötte om duktiga tävlingshästar framförallt i hoppning.
Men under många år så tillbringade jag det mesta av min tid i olika baskethallar. 3 år på basketgymnasiet och därefter ett par års elitseriespel. Satsningen i elitserien är något som jag har med mig i tänkandet i kring vår kennel verksamheten, satsning i bruksarbetet och utbildningen kring hundarna och i utställningsringen.
Jag har själv utbildat ett 20 tal hundar genom åren. På 1990 -talet så tävlade jag framförallt lydnad i klasserna 1-elit och appellklass-elitspår med certpoäng. Jag tävlade också i de lägre klasserna i den svenska skyddarbetet men var med och tränade i en grupp där flera tävlade på SM nivå så det var en lärorik tid för mig.
På 2000 talet så introducerades i den svenska schäfervärlden det tyska bruksarbetet IPO,BSL,IPO-FH mm.Det var helt nytt för mig men intresset väcktes och sakta men säkert så introducerades både jag och Peter i detta arbete med hundarna.Då hade vi också startat vår uppfödning med vårt kennelnamn Beathalandet 1995.Under de senaste tio åren så har jag utbildat ett flertal hundar både i BHP, IPO,FH och tävlat såväl i Sverige som i Tyskland och jag har även hjälpt ett flertal av våra valpköpare att komma ut på tävlingsbanan.2017 deltog jag med min tik IPo3 Fh1 Qbaz Diamond på IPO SM i Skillingaryd och 2018 deltog vi även på en avse störta internationella tävlingarna Schäferslaget.Jag har varit aktiv i olika klubbar genom åren.De senaste tio åren så har jag lagt min största tid och intresse för Jönköpings Brukshundsklubb där jag satt med i rasutvecklingssektorn många år och Schäferhundsklubben Habo som jag var med och startade upp år 2003.
Jag är utbildad testledare/figurant för mentalbeskrivning och arbetar aktivt med detta sedan 20 år tillbaka vilket gör att jag känner att jag har en god inblick och kunskap kring hundars mentalitet och också ett stort intresse.Sitter numera med i Svenska Schäferhundsklubbens tidningsredaktion. Till vardags så arbetar jag sedan i början av 2000-talet som 1.e socialsekreterare på socialjouren i Jönköping samt även som regionskordinator mot människohandel och prostitution i polisregion öst.

Peter Edman

KENNELINNEHAVARE
Hundintresset har alltid funnits där ända sedan jag var liten. Under min uppväxt så hade vi bla en liten pudel men det var först efter det att jag träffade Lottie som intresset utvecklades vidare. Det var året 1982,det ni. Vår första schäfer skaffade vi oss från kennel Hemios och sedan rullade intresset på för just schäfer. Spitzes Beatha var en av våra första tävlingstikar, därav lade hon hon också grunden till vårt namn nämligen Kennel Beathalandet som vi startade med vår första egna kull 1995.
Mitt intresse för avelsarbete är stort.Att förbättra schäferrasen utifrån olika synvinklar såväl exteriör,mentalitet,leder och sundhet. Att schäferrasen är en underbar ras och utvecklingsbar inom många områden det vet vi ju alla som håller på med schäfer. I utställningssammanhag har jag visat tusentals hundar genom åren och skaffat mig en bred erfarenhet om vad som krävs för att nå fina reultat där. Har framfört ett antal av våra egna hundar på olika segrarutställningar och i de obligatoriska modproven. För ca 10 år sedan utbildade jag mig till träningsfigurant inom skyddsarbete på Backamo hundtjänst. Sedan dess så har jag ägnat den mesta tiden att utbilda och hjälpa våra valpköpare att komma ut på tävling samt även i den ortsgrupp som jag är aktiv i, SK Habo. Ett 60 tal olika hundar i olika grenar allt ifrån Ipo,Schh1,Bsl,det svenska bruksarbetet inkluderat det svenska skyddsarbetet,samt spår. Ett antal hundar har tagit sig igenom de obligatoriska avelskorningarna som vi har inom schäferrasen vilka innehåller både en exterörel och en del bestående av modprov.
Jag har genom åren tävlat Ipo,lydnad upp till elit och elitspår(certpoäng) och högre klass skydd8svenska bruksarbetet). Mitt eget tävlande har till stor del fått stå åt sidan de sista åren men man vet aldrig när den rätta valpen väl dyker upp.Jag är utbildad figurnat inom Mh och Mt samt även testledare.Har varit aktiv även i Jönköpings brukshundsklubb i många år.En del erfarenhet kring olika hundar och mentalitet tycker jag att jag samlat på mig genom åren.Jag grottar gärna ner mig i statistik i olika former gällande detta ämne för att försöka utröna den ena eller det andra som intresserar mig.
Jag har suttit med i styrelsen i Svenska schäferhundsklubben och ahr därigenom också fått jobba inifrån med frågor som rör schäferrasens framtid.Mycket av min tid tillbringar jag även i Tyskland då jag ofta åker dit och parar olika tikar.De tyska segrarutställningarna är bara ett måste för mig för att sporra målen för framtiden. “Det handlar om schäferhundar”Extra stolt är jag såklart då att vår kennel tre år i rad har tilldelat Agrias/Svenska schäferhundsklubbens stipendie “Sveriges allround schäfer 2010.2011 och 2012” samt även år 2020.
Till vardags arbetar jag sedan många år tillbaka som försäkringskonsult ,har tidigare arbetat på Agria men sedan 2015-06 arbetar jag istället på Svedea hundförsäkringar vilket gör att jag är extra insatt i dessa frågor såklart.2015 förverkligade jag en av mina drömmar att ta fram ett ett foder specialanpassat för schäfer.2017 var det i rullning och sedan i oktober 2017 har vi också en lagerbutik inne i Habo.Fodret heter Cannispro.

Millan Edman


Jag är uppväxt med schäfrar och det är hela mitt liv.När jag var 10 år så tävlade jag med Beathalandet Macho i Tyskland Schh1.Sedan har det rullat på.Året därefter tävlade jag Schh2 med honom på samma ortsgrupp och vann hela tävlingen där.Två år i rad tilldelades min bumbibjörn Macho Årets allround schäfer 2011 och 2012.Han blev även Svensk schäfervinnare och Svensk utställningschampion.Med honom har jag gjort det mesta,tävlat agilty,spår,skydd,utställning och han kan nästan ett helt freestyleprogram och massor av trix ,som jag lärt honom med hjälp av klicker framförallt.
Jag har utbildat helt själv min tik Beathalandet Beauty i Ipo1.Vi tävlade i år i Tyskland på Og Gutersloh.

Jag älskar allt som har med hundar att göra och har också fastnat för draghundsporten.2014 året vann jag ungdoms SM i Barmark löpning med Macho,2015 tog jag ett brons med en av mina greyster Lycka,2016 blev det ett silver med greystern Balder och 2017 blev det silver på SM med Lycka.

Jag har startat i ett antal tävlingar .Jag tränar framförallt canicross,kickbike,släde och cykel.Har arbetat åt både Ellen Nystedt Tur och Natur samt Artic Dogsled Adventure Ab i Kiruna med turistspann och omvårdnad av draghundar.

Har under ett par år prioriterar mina draghundar Lycka,Balder och Rambo i draghundsporten.De är framavlade för att kunna springa optimalt och snabbt.Korsning mellan Greyhound,Vorsteh och pointer.

Jag har en schäfertik från Danmark”Sonja” som jag har för avsikt att utbilda vidare inom IPo.Vi gjorde ett Bh prov förra året.Sommaren 2018 så tävlade jag IPO SM i Hofors med mammas hund Qbaz Diamond med godkänt resultat. Sommaren och hösten 2018 så har jag också utbildat mig till träningsfigurant inom IPo för Robert Jönsson, Backamo.

Älskar också att gå på utställning .Har visat upp många hundar i ringen redan nu både på SSM och Tyska segrarutställningen och i mindre sammanhang.Det är roligt och man lär sig alltid något nytt.
Jag är också utbildad coach inom Mc Kartney samt så ägnar jag mycket av min fritid till att träna på gym för att hålla mig i form.Jag deltager aktivt och håller i olika träningar och kurser i företaget Dog Pro Sweden Ab.
Har läst handelslinjen på gymnasiet och just nu är jag föräldraledig och tar hand om min lilla dotter Julie.
Har för avsikt att utbilda Beathalandet Quotten inom Igp och har ansökt om ett eget kennelnamn.