Schäferspecialutställning SK Habo-Domare Björn Lundeberget

Beathalandet ÅSCA har fått titeln KORAD
14 april, 2018
Beathalandet Queen och Skovhyttens Matteus har fått 4 valpar
23 juni, 2018
Show all

Schäferspecialutställning SK Habo-Domare Björn Lundeberget

Oj OJ vad mycket jobb men vi rodde i land det.Det var Sk Habos första egna utställningen och hela 80 hundar var anmälda.Vädrets makter var med oss hela tiden.Mat och fika smakade toppen och  en domare björn Lundeberget från Norge som dömde för första gången i Sverige.

Såklart är det inte helt lätt att hålla i arrangemanget samtidigt som det skall visas hundar och ta om hand nya valpköpare.Nästan en omöjlig kombo skulle jag vilja säga.Hoppas att ni som vi inte har hunnit prata med har överseende med detta.

I yngsta klassen tikar 4-6 månader ställdes Beathalandet Lovely ut,precis 4 månader på dagen.En öppen och trevlig valp som showade runt på planen och hälsade på folk redan dagen innan.Lovely slutade som L+4 i sin klass.Vi säger grattis till Lotta Svensson!

I klassen 6-9 månader hanar så visade vi två hanar bla Beathalandet Hoss efter Anette och Jeff.Hoss slutade som L+3 med strålande kritik och Beathalandet James fick Lovande 1 även han med fin kritik.

Klassen 6-9 månader tikar var en stor och väldigt bra klass.Tyvärr vart Glimma inte pigg på utställningen.Hon var verkligen inte sig lik och visade bara upp lite energi i ringen trots detta en fin placering Lovande +3 och systern Gnistra som vuxit iväg på höjden men som hade jättefina rörelser kom på en    plats.

Tikarna Juni och Honney fick båda två lovande i sin bedömning och med mer träning,päls och att det går in mer med rätt ålder i klassen så kommer de förhoppningsvis utvecklas helt i rätt riktning.

Det är absolut inte optimalt att ställa så många varar i samma klass.Det blir svårt att hålla fokus rätt tyvärr.Får planera bättre nästa gång men det var ändå skoj att det var många i klassen och att valparna fick ju träning också.

Vi ställde också en uppfödargrupp valp,4 kombinationer,4 fäder och 4 mödrar och kom tvåa med fin kritik och det är ju alltid roligt att domaren trycker på betydelsen av att kunna ställa fina uppfödargrupper för att visa ett gott uppfödarresultat.

Nu till de vuxna hundarna där jag tyckte att samtliga visade upp i väldigt fin form.Det var Kelly som domaren påtalade att hon redan hade tänkt att det var sommaren och kom in i bikini,alltså nästan helt naken men formen var det inget fel på iallafall.Brukshundsklass tikar IPo1 Zaira Terrae Lupiae fick strålande beröm av domaren,an absolut fin moderstik.Nu skall Zaira utbildas vidare och vi hoppas att päls får stanna kvar till SSM,Betyget V2.Ipo1 Beathalandet Kelly visades av Millan och i defileringen så rörde hon sig väldigt fin.Väldigt fin form trots att hon inte hade någon päls-Även hon en tilltalande tik tyckte domaren och till ägaren Johan så sade domaren att han ville se denna på SSM  på modrov och fritt följ,betyget V3.

Korad Beathalandet Åsca ställdes ut i övergångsklassen långhårstikar.Hon gick idag med mycket energi i ringen.Det var riktigt roligt att se.Sg1.

Beathalandet Axa visades i absolut toppform.Lite viktnedgång och träning har gjort susen.Sg1 i klassen 18-24 månader tikar!

Gladast och så himla ödmjuk är denna kvinnan Att Ovring som vann övergångsklassen med sin fina tik Beathalandet Yawa.Tempererad tik som inte var helt lätt att visa för Millan.Men hon skötte et med bravur.Även hon en tik som domaren ville se i brukshundsklass framöver.

Måste var utställningens snyggaste fritt följ.Vår duktiga medlem Maud går in i brukshundsklass tikar långhår med sin välmeriterade tik Jenta och gör ett fritt följ som imponerar på de flesta och även på domaren.

Brukshundsklass hanar!

Hur gör vi nu då?Vi hjälps åt helt enkelt.Millan visade Lotus för första gången och Peter visade Skovhytten Matteus.Knöligt eftersom Peter är Lotus bästa vän.Lotus vet vad han skall gör a i ringen så han knallade på fint och när Matteus fick gå om ja då fick Millan och han draghjälp,hej vad det gick.Taktiken var att hålla lite avstånd.Två väldigt fina hanar att se tillsammans ,mycket färg,bra anatomi,och härligt gångverk.Domaren premierade Lotus vackra huvud och flera kända uppfödaren stannade och berömde honom.Kul.Lotus V2 och Matteus V1.

 

Prisbordet!!!!

Nu väntar 2 st Mh ,Upp,tävling och avelskorning på klubben.Ingen rast och ingen vila.

Stor tack till alla!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.