Kennel Beathalandets Årskrönika

Beathalandets årskrönika 2021
1 januari, 2022
Kennel Beathalandets Årskrönika 2023
28 december, 2023
Show all

Kennel Beathalandets ÅrskrönikaKennel Beathalandets Årskrönika 2022

10 små troll efter Odessa von Modenart och Superious Capac

Vi har haft vår första kull med kromfohrländervalpar.

Vår fina tik Skärgårdsidyllens Irma fick hela 10 valpar med Svensk och dansk utställningschampion Dreamwishes Peter.

En härlig upplevelse och vilka härliga små individer det blev.En liten tjej har vi kvar Amy.

Vi har sagt farväl till vår fina hane Seuch Ipo1 1kkl1 Beathalandet Lotus.Lotus blev 9 år gammal.Mycket roligt har vi haft med denna fina kille.Deltagit på SSM utställning för schäfer vid flera tillfällen och Lotus har gjort fina modprov och fått fina placeringar.

Fina Ipo1 Zaira Terrae Lupiae har också lämnat oss 8 år gammal.En  fin moderstik tik efter den fina hanen Groovy di casa massarelli.Hon kommer vara saknad.Vi glömmer inte Annelies och hennes fina bedrift på SSM med ett superfint modprov och placering V2.Kommer även ihåg hennes fina spår på 96 poäng i Tyskland då Annelie meriterade henne i Igp 1.

Balder

Vi tog för ett par dagar sedan även adjö till BALDER .Millans blandrashund som hon tävlat mästerskap med och uppnått superfina placeringar.Balder blev 10 år gammal.En speciell kille som kommer finnas kvar för alltid i våra hjärtan.Vilket pannben och vilket dragvilja.

IGP 3 Beathalandet Poppy

27 oktober en kväll som gjorde att jag kraschade helt. Poppy lämnade oss hastigt efter en tragisk olycka. Fortfarande har jag svårt att ta in det som hänt och vill helst inte tänka på det. Jag var så stolt över henne och hur långt vi hade tagit oss och hon var mitt allt. Frågan varför,varför kommer upp hela tiden. Äntligen hade jag en hund som jag trivdes till tusen med på alla vis och så händer detta. Så mycket träningstimmar tillsammans och vi slet hon jag för att komma i form till Igp SSM i Köping. Hon efter valpkull och jag efter gips i 3 månader. Hon var så grymt pigg och i så fn form. Klarade att genomföra alla grenar med bravur i stekhett väder. Fantastiska lilla hund. Hade gjort en planering för nästa års tävlingar och vi hade redan börjat jobba med hennes vinkelarbete i spåret och det gick framåt även anskällningarna i värnet.Jag vill passa på att tacka alla som hjälpt oss med vår träning så att vi ändå tog oss så långt som vi gjorde.Ett speciellt tack till Peter som ställt upp och figgat i vått och torrt men ni är alla guld värda.

IGP SSM Köping

Placering 21 A- 81 B-  85 C-85 Totalt 251 poäng

Grymt stolta över detta.

Den 15 oktober så gjorde vi en IGP 3 på hemmaplan och tog ett Certifikat  med poängen 92,90,90 ,272 SG.

Poppy kommer alltid finnas i våra minnen och jag hoppas att hennes valpar tillsammans med Svenske segraren i IGP Denzel del Camino Duro kommer visa framgångar på tävlingsbanan.

Igp3 Beathalandet Quotten

Vilket fartfyllt år och vilka framgångar. Förra året så gjorde Peter ett Bh/Vt prov med Quotten. Snyggt men ni har väl inte missat på reels Note to self att inte träna slalom dagen innan ett prov. Den är grymt rolig.

I alla fall började Millan träna Quotten i februari-mars detta året.  På första vårtävlingen  23 april för domare Thomas Fröding så klarar de sin Igp1 med bravur 82,90,90 totalt 262 poäng.

Under sommaren reste vi ner till våra finaste vänner och träningskamrater  i Danmark,Brian och Lolita Jacobsen.Vi  var där ett par dagar och fick möjlighet att vara med och träna i deras härliga träningsgrupp. Fick superbra träningshjälp med Quottens spår innan tävlingen .Gud vilka härliga människor .Nu var det Peters tur att tävla Igp2 för domare Mikael Jensen. Peter är alltid Peter och  käre nån han har tävlat alla möjliga hundar åt alla möjliga personer genom åren och gått modprov på SSM. De gjorde en superfin tävling med 92 poäng i spåret,81 p i lydnad och 92 poäng i skyddet, totalt 265 poäng.

9 juli var det dags för Millan att tävla Quotten i Igp3 på hemmaplan för domaren Johan Holmlund.

En tävling som de gjorde med bravur. Skyddsarbetet var grymt fint.

Spår 86 p,Lydnad 88 p och skyddsarbetet 92 poäng totalt 266 poäng.

Nästa tävling var i augusti på Igp SSM i Köping.Stolta föräldrar till Millan och hennes bedrifter med Quotten och fina placering.17 .e plats av totalt 42 ekipage och Ungdomsmästare. Superfina poäng i den stekheta värmen.Quotten visade hela tiden upp sig från sin bästa sida. Spår 85 p,lydnad 87 och skydd 87 p totalt 259 p.

Igp3 kkl1 Fh1 Fh2 Beathalandet Xi

Lolita har med Xi tävlat både Fh1 och Fh2 i år med superpoängen 97 poäng i båda klassrna.Xi är en av våra mest högsta meriterade tikar en av och har även deltagit på danska mästerskapen i IGP.Vi är väldigt glada att Brian själv kör en av Xi.s avkommor Cimmie numera i Igp3 från deras egen kennel och att Lolita har en ny valp från oss ifrån kullen med Poppy och Denzel som heter Laika.Vi önskar dem all lycka framåt.

Igp2 Bsl3 Beathalandet Önska

Duktiga Kjell och Önska har gjort en Igp2 för domare Carina Jönsson med poängen78,87,80 otalt 245 p.

 De har sedan innan tävlat Bsl3 och är även uppflyttade till elit spår i svensk brukset.

Igp2 Beathalandet Unix (Pablo) 

Clarah och Pabbe som många följer i sociala medier har under våren gjort sin Igp1 på hemmaplan för domare Thomas Fröding med poängen spår 83,lydnad 87 och skydd 80 totalt 250 poäng.

Under sommaren så gjorde de sin Igp 2 för domare Johan Holmlund med poängen 90,73,71 totalt 238 p.Älskar deras träningsflit och engagemang för hundträning och med allt vad det innebär.Pabbe är hennes första schäfer och han har mycket drifter som kan vara svårt att packetera ihop.

De har också varit på en schäferutställning i Eksjö och fått det utmärkta betyget V3

Igp2 Beathalandet Ettra

I september på hemmaplan så tävlade Millan med Ettra Igp2 med 90,73,71 totalt 238 p.Ettra är ingen enkel hund att tävla.Hon har en egen vilja av stål.Det är inte enkelt när man inte har haft hundarna från början.Men det är en fantastiskt tik på alla vis.

Ettra är nu parad med Igp3 Angry von starker ville.RSV world champion. 2022.Valpar kommer födas på Millans kennel Beathadottern;n i februari. Valparna kommer endast säljas för tjänst och tävling.Vi håller tummarna för en fin kull.

 Beathalandet Bono har flyttat till Adelina på polismyndigheten. Bono har genomfört L-test hos polisen och även klarat prövnings månaderna där och är nu inköpt av polismyndigheten och skall användas i tjänst.Vi önskar Adelina stort Lycka till. Ta många bovar.

Bsl1  Beathalandet Kickan

Duktiga Ellie har tävlat Bsl1 med sin Inez som hon kallar det och flyttat upp till Bsl2 med poängen 75,70 totalt I45 p.Tävlingen gick avstapeln i Umeå.

Beathalandet Diva

Cecila och diva har gjort ett bh7vt prov och de är sedan tidigare godkända som terapihundsekipage


Beathalandet Yngvar

Anki och Roland har certifierat Ingvar i Frivilliga insatser i kris och katastrof.Det är en svensk frivillig organisation som gör stödinsatser åt samhällsresurser och räddningstjänst .Blev godkänd med bravur.

Beathalandet Loppan

Henrik och loppan har avlagt godkänt anlagstest för patrull hund i hemvärnet.Grattis!

Cecilia och Diva har gjort ett BH/VT prov och är sedan tidigare godkänd terapihund.

 Beathalandet Yrsa

Jennie och Yrsa har gjort ett godkänt Bh/Vt i april på Sk Habo.De har också gjort tte lydnadsklasser startklass med höga poäng,en klass med 190 p.De har också tävlat rallylydnad med höga poäng.

 Beathalandet Yaser

Cecilia har tävlat och gjort ett Bh/Vt  och blivit godkända

Vet att det är nya mål satta för nästa år.Härliga Cecilia är verkligen också en tjej som aldrig ger upp och som lägger många träningstimmar på sin hund.Heja på!!!

Beathalandet Capri.

Anna gör ett strålande jobb med denna fina tiken efter Qrossa och Barrvartorps Nero.I år har de gjort Bh/Vt prov samt en kanon Mh. Stort grattis och nya mål i sikte hoppas vi.

Korad Beathalandet Ässy

En fantaiskt matte i Magdalena som tränar för jämnan och prövar allt möjligt.Ett CACIB på utställning samt ett Ck i långhårsklass tikar.De har också gjort en fin Mh samt en Bhp med skott.Ässy har också blivit Korad med 407 poäng samt tävlat Nosework,dels godkänt doftprov samt tävling med 100 poäng och diplom.Härligt ekipage.

Beathalandet Leya

Nina och Leta har tävlat Nosework med fint resultat.

Beathalandet Abba

Abba har gjort en Mh och Annelie har också visat upp henne på flera utställningar med utmärkta resultat.De har också gjort ett anlagsprov för viltspår och blivit godkända samt deltagit i ett viltspårsprov med godkänd skottprövning och pris två.Stort grattis till er.

 Beathalandet A-Merkel

Eva och A-Merkelhar avlagt ett godkänt doftprov i nosework. Grattis till er.

Alba och Sandra ett ekipage som gjort otroliga framsteg detta året. Mycket slit.Men när man ser deras relation idag så blir man tårögd. Alba gjorde en superfin Mh och sedan har ekipaget varit igång och tävlat lydnad startklass med fina poäng 180 p samt 168,5 poäng.

Anya har gjort en superfin Mh,Grattis Stefan.

Aqua har gjort en superfin Mh,Grattis Ida.

Bonnie har gjort en superfin Mh,Grattis Peo och Linda

Bozz har gjort en superfin Mh,Grattis Susanne

Ghost har gjort en fin Mh,Grattis Jerry

Grozz har gjort en fin Mh,Grattis Anna

Griff har gjort en fin Mh.,Grattis Elaine

Fixa har gjort en fin Mh,Grattis Annelie

Öz har gjort en superfin Mh,Grattis Emanuel

Canto har gjort en superfin Mh,Grattis Maria

Hugo har gjort en fin Mh,Grattis Joel

Devil har gjort en jättefin mh,Grattis Helena och Albert

Diva har gjort en superfin Mh,Grattis Anna och Lottie

Dessie har gjort en superfin Mh,Grattis Tobias och Jennifer

Dex har gjort en superfin Mh,Grattis Pim

Rebecka har ställt ut sin tik Beathalandet Jindra efter Zaira och Capac i valpklass med Lovande plus 2.

Tävlingsmässigt ett fantastiskt år men ett år som innehållet mycket sorg och elände. Hoppas på ett klart bättre år 2023 och vi vet att det är många därute som är laddade för tävling nästa år.

Vill tacka Peter och Millanför utmärkt figgande och coaching under året, Brian och Lolita som alltid ställer upp med superbra träningstips och figurering, Peo och Linda på Kennel Gileras för bra träning och bra figgande av Peo framförallt innan Igp SSM i Köping, bra  träningshjälp och figurerande på Quotten innan Igp SSM av Thomas Fröding samt fin hjälp och bra träningstankar av Terje Hammerseng och superfin träningshjälp av Kajsa Johansson i lydnad och bästa hjälpen i spår av Helene Svedberg.

Vi vill också passa på att tacka alla våra Cannisprofoder kunder för ett gott samarbete under året. Vi hoppas på ett gott fortsatt samarbete nästa år. Ett bra foder hjälper till att hålla era hundar i god form och ger en bra energi för att ni skall lyckas så bra som möjligt i er träning och på tävling. Fodret är ju spannmålsfritt och håller en hög kvalitet och det är för er som vill ge era hundar det lilla extra.Vi satsar på er och ni stöttar oss det är väl en bra kombo.

Den 7 januari och 21 januari är det inbokat två skyddskurser i Dogedou hallen i Bankeryd. Detta ser vi fram emot. Vi återkommer med ytterligare kurser under året. Det har varit ett roligt år med så många återkommande kurs entusiaster.

Vi håller just nu på att planera in för flera Mh under nästa år.Ni som inte gjort Mh var vakna på när datumen kommer och anmäl era hundar i god tid.

Vi tackar er alla för ett superfint hundår och hoppas på ett ännu bättre år 2023.

Så har vi ju den här lilla avkomman från Millan också.

En solstråle utan dess like och en vilja av stål.Nu 17 månader gammal och förgyller vår vardag.

Varma tankar från oss på Kennel Beathalandet 

Lottie och Peter

Millan har ju startat en egen kennel och har nu sitt kennelnamn godkänt av FCI och SKK,Beathadotter`n.Vi önskar henne lycka till.

2 Comments

 1. Maude Eliasson skriver:

  *Stort Grattis till er Alla för fina framgångar 👏✨
  *Beklagar också sorgen för era fina schäfrar som fysiskt ej finns med er mera ❤️
  *Grattis till Millans Kennel! Stort Lycka Till✨
  ”Grattis också till er fina och gulliga lilla solstråle som förgyller ❣️
  Hoppas att 2023 kommer att bli ett toppenår för er🥰
  Kramar ♥️

 2. Lolita jakobsen skriver:

  I kan ikke andet end være stolte af jeres hunde og hundefører .
  I gør et super flot arbejde.
  Er stolte over at have hund fra jer🥰
  Stort grattis til jer alle.👏 .
  Vi ses på træningsbanen .
  Kram Brian og Lolita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.