En tillbaka blick på året 2017!!!!!!

Nybrodraget
19 november, 2017
Fucking grymma alltså
3 april, 2018
Show all

En tillbaka blick på året 2017!!!!!!

Oh herregud vilka duktiga valpköpare vi har säger jag bara!Engagerade och noggranna med sina hundar,många reser långt till träning och en del tom flyttar 150 mil söder ut.Vi kan verkligen inte klaga!Jag tror att nästa år kommer ett flertal av våra ekipage skörda framgångar utifrån all den träning de lagt ned på sina hundar!Vi har även nått ett flertal fina resultat i utställningsringen även om vi detta året ställt ut mindre hundar än någonsin.Vi hoppas på lite ändring på detta nästa år.Åh andra sidan så har vi hållit på med hundar länge nu att vi helst bara vill se de riktigt förberedda och tränade hundarna i ringen.

Vi börjar med Zandra Elmer och LD 1, LD STARTKLASS Beathalandet Zeppelin.Otroligt fina resultat i lydnaden trots hunden ringa ålder.En tjej som jag tror många följer på Instagram där man får följa hennes träning framåt.En tjej som delar med sig både med och motgångar.Med den grunden som är lagd så tror jag det blir många fina resultat nästa år!De har också gjort en fin MH.

Även brodern Beathalandet Zitrox har med sin hundförare Rebecka Fors varit ute och tävlat i lydnad också de i startklassen och de har flyttat upp med fina poäng!De har också gjort ett Mh utöver det vanliga.Stort Grattis!

 

Nickolina Hamrin Lönnkvist en tjej på frammarsch.I år har hon gjort ett utomordentligt Bh prov med Beathalandet Zoo som är en mycket tempererad och hård ungtik.Ett alldeles utomordentligt Mh som man ser på få hundar och även en godkänd exteriörbeskrivning för korning .Jag vet att de jobbar på med spåret och jag är utomordentligt säker på att vi kommer få se dem på tävlingsbanan nästa år.

 

Även syskonen Zingo och Zilla har gjort Mh i år med godkänt resultat!Grattis till er!

Sandra Fransson och Beathalandet Xo!Xo är en mycket tempererad hane som vi köpt tillbaka och det verkar som han passars som handen i handsken till Sandra.Har varit enhel del arbete att få ihop honom men på kort tid så har de verkligen lyckats med detta tycker jag.Ett utmärkt Bh prov på Herrljunga Bk,en lydnadsklass startklass med ett godkänt resultat och ett utställningsresultat med betyget god på schäferspecialutställning samt en genomförd Mh och en genomförd exteriörbeskrivning för korning.

 

Beathalandet Xi har flyttat till våra bästa vänner i Danmark,Familjen Jacobsen.Vem trodde att man skulle få sälja en hund till dem?Redan i år så har Lolita tävlat Ipo1 och Xi har varit på utställning med betyget god samt så hade hon gjort den här fina Mh.n innan hon flyttade till Danmark och så även ett Bh prov såklart.Skall bli väldigt spännande att följa Lolita och Xi.

Beathalandet Xryta och Fia Hagström har tävlat Bsl1 och påbörjat sin utbildning för IPO1 .Roligt att ha dem på närmare håll.En riktigt härlig tik med massor av temperament att styra upp.Kräver sin förare minsann.Även hon har gjort ,fast det var också förra året en jättefin Mh beskrivning!

 

Bsl1 Ipo3 Beathalandet Xy och Tuomo Rautio.Det har väl inte kunnat undgå någon detta fina ekipages prestationer.Endast 2 år gammal och i somras deltog hon på SSM i Ipo.Ipo1 tävlade Tuomo på Sk Habo och Ipo2 i Tyskland på Og Gutersloh med skyhöga poäng i spåret.Ipo3 blev de godkända på Herrljunga Bk i juli månad,även där med höga poäng på spåret.En otrolig bedrift att ta sig till SM i Ipo och genomföra en tävling där.Nästa år tror jag de blir livsfarliga!De har även gjort en exteriör korning och blivit godkända!

 

Ipo3 Fh1 Qbaz Diamond och jag!

På hemma klubben i maj tog Dimma och jag ett certifikat i IP03.Vi har fått jobba vidare på Dimmas släppande som krånglar emellanåt.På tävling i Herrljunga släppte hon inte och inte heller på IPO SM men en bra lydnad och ett fint skyddsarbete fram till släppandet.Mycket träningstid har gått åt.Tanken är nu att Dimma skall paras så får vi se till nästa år vad vi hinner med!

Peter har tävlat Ipo1 med Beathalandet Lotus i Tyskland på Og Gutersloh och blivit godkänd.Ett mycket fint spår och fint skyddsarbete.Lotus har också gjort sin avelskorning AK1 med ett fint skyddsarbete och en utomordentligt fin kritik av Mats Höglund på exteriördelen.Lotus är utställd vid ett par tillfällen med fina resultat bla på Degerberga för tyska domaren Bernt Weber där han blev V2 efter att ha gått etta ett tag också i ringen.På SSM gjorde han ett fint skyddsarbete Utpräglad/släpper snyggt framförd av Peter och placeringen blev V3.Träningen med Lotus fortsätter under vinter och våren så får vi se hur det ser ut fram emot SSM i sommar!

Fredrik och Sassa har med sin hane Beathalandet Östen gjort ett par riktigt fina utställningsresultat!

Marie Lager har gjort en mycket fin Mh med Lotus avkomma Beathalandet Özcan.

 

Marie Andersson har med sin fina tik Beathalandet Öjja efter Beathalandet Lotus haft ett antal fina utställningsresultat detta året.Flera Sg 2 placeringar.En noggrant skött tik med ett härligt temperament som vi har stora förhoppningar om nästa år!

Så har vi systern Beathalandet Önska som med sin duktiga hundförare Kjell Altnäs redan har gjort fina tävlingsresultat ,uppflyttad lägre klass spår,med en mycket ung tik och en superfin Mh.En jättebedrift!!!!Vad måtte det bli nästa år.Önska är ,mycket typlik sin vackra syster Öjja!

Millan har varit superduktiga och tävlat med Cultus Renee,”Sonja”,ett godkänt Bh prov på Herrljunga Bk.Utbildningen fortsätter med denna härliga aktion tik!

Johan Hallden har gjort ett uthållighetsprov på Ipo1 Beathalandet Kelly!Till nästa år hoppas vi få se detta ekipage på tävlingsbanan.De har även presterat två fina utställningsresultat i Brukshundsklass tikar med betyget V.

Lp1 Lp2 Beathalandet Kirak,uppflyttad lkl spår har klarat doft prov i noosework med sina duktiga och engagerade förare Gina och Anders Larsson.

Häpna men otroliga glada var Axas ägare då Axa blev Svensk Segrarinna på SSM långhårstikar 12-18 månader!Blodad tand såklart vilket resulterade i flera fina utställningsresultat senare under året!Stort grattis Katarina!!!!!

 

Maud och Anders Eliasson har vunnit de flesta utställningar de har varit på under året med sin fina långhårstik Beathalandet  Åsca.Hade hon varit äldre så hade hon blivit Svensk Schäfervinnare men nu hade hon inte åldern inne.Åsca har också gjort en fin Mh.Utbildning pågår för fullt och det kommer bli ett spännande nästa år.

Ipo1 Zaira Terrae Lupiae har placerat sig som V3 i brukshundsklass tikar på schäferspecialutställning i Habo för domaren Wolfgang Hassgal .Hon har också gjort en exteriörbeskrivning för korning med jättefin kritik.Vi hoppas vi får se Zaira och Annelie nästa år på SSM.

Nina Petterson har gjort en fin Mh med sin fina långhårshane Beathalandet Brolle.Ett ekipage som jobbar på fint.En otrolig spårnäsa!

Anna Warenborn och kullsyster Beathalandet Bea har också gjort Mh och dessutom redan hunnit starta lite lydnadstävling,inofficiell.Bådar gott för nästa säsong!!!!

Så här glad är man när man klarat Fh1 spåret med sin hund.Stort grattis till Nickolina Hamrin Lönnkvist som gjort fina framsteg i spåret men även ett Bh prov med Beathalandet Queen!!!

Grattis även till Erika och Tommy som varit på utställning med Beathalandet Undo med väldigt fin kritik

Grattis Sofie Nilsson till fina titlar i rallylydnad med Beathalandet Vilgot!RLD F, RLD N

Millan har gjort ett antal fina draghundstävlingar på barmark,guld och silver på skånedraget,brons på norska mästerskapen,silver på SM i barmark och guld i Nybro.Alla tävlingar har skett med Lycka och Balder!Vilket år!

Nu hoppas jag att jag inte har glömt någon!

Ett stort tack till alla som kämpat detta året.Ett nytt spännande år 2018 ligger framför oss!

Go Go Go vet ja!

 

 

 

3 Comments

 1. Maude Eliasson skriver:

  Stort Grattis till alla!!
  Kram från Maude o Åsca

 2. Lolita Jakobsen skriver:

  Hej med jer.
  Ha i har opnået rigtig meget med jeres hunde?
  Men i er også meget flittige ?
  Grattis til alle med resultaterne
  Og endnu engang tak for at måtte købe
  Beathalandet Xi.
  Hun er en super dejlig hund ??
  Godt nytår ????
  Kram Brian og Lolita

 3. Lottie Edman skriver:

  Tack fina Lolita det värmer och vi är så glada att du tycker om Xi,Hälsa Brian!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.