Anett Di Casa Massarelli Ipo1 på Og Gutersloh

Grattis Marie och BSL1 Beathalandet Lotus till godkänt doftprov
6 december, 2016
Grattis Maud och Beathalandet Åsca
8 januari, 2017
Show all

Anett Di Casa Massarelli Ipo1 på Og Gutersloh

För några veckor sedan ringde Petra till mig och berättade att de skulle ha en extra prufung 10 december och undrade om vi ville komma dit.Eftersom snön inte helt lagt sig så kunde man ju köra lite spår på träning så vi tackade ja.

Anett har jag nu tränat ett år ungefär.Det har varit lite av upp och ned vända världen träningen med henne.Hon har fina drifter men socialt så har hon kommit efter sig ordentligt i Italien och hennes ägande begär av apporter mm har varit trixigt att träna bort.Till en början tog hon bara fatt i apporten och stack,fick ha lina på henne och i värsta fall så försökte hon tom gräva ned apporten och hon har dessutom varit svår att kalla in.

Alla form av läggande moment i skyddet såväl som i lydnad och på apporterna i spåret har hon krånglat med ordentligt.I skyddet fick jag vända henne bak och fram på flykten till en början men så fort hon fattat galoppen så går det att ändra tänket igen.Framåtsändande med läggande på håll såg jag som omöjligt för ett tag sedan men så sakteliga så har det löst sig också,mat på framåtsändandet ihop kedjat med klättring över A-hinder så fattade hon galoppen att gå framåt och sedan har vi tragglat hon och jag med läggandes på avstånd,har belönat henne med bollen oftast i detta momentet.

Lydnad tycker hon inte är särskilt skoj,så hennes humör har gått upp och ned hela tiden.Hon gör momenten men hon behöver mycket motivation.

I spåret ser det annorlunda ut.Hon gillar att spåra och jag har lagt massor av spår men fått hoppa över läggandet på apporterna till en början då hon bara blir osäker om jag bråkar med henne om detta och jag har hellre velat ha ett bra och noggrant spår,så hon har fått markera apporterna stående helt enkelt med massor av belöning.

I skyddet så biter hon kanonfint och det är full fart men hon har inte velat skälla så jag bestämde mig för att för en IPo1 utbildningsmässigt så får jag helt enkelt förlora de 6 poängen och fokusera på alla andra moment istället.Men såklart då har man inte råd att missa på så mycket annat för då blir man ju inte godkänd.Tysta efterbevakningar har hon.

Hon har fått fina släppande och hon har varit lydig emellan momenten och när vi tränat på andra figuranter så har hon alltid gjort sitt jobb trots som jag ser det brister i sociala sammanhang som hon inte alltid visar så tydligt men jag känner att det finns där.I linan kan jag känna exakt när hon blir osäker så det har vi verkligen fått jobba med.

En hund har hon blivit som ligger mig varmt om hjärtat men hon har vållat mig många vakna nätter och mycket hjärnmöda för att få till det.Är så glad för Peters hjälp i skyddet.Han är så duktig på alla typer av hundar.Press har jag ju också känt eftersom vi numera samäger hunden med Andrea Massarelli.

Men utvecklingen har gått framåt sakta men säkert.

I onsdags for vi ned de 100 milen till Petra och hennes familj.Vad glad jag är att vi har dem.

På torsdag middag så var vi på plats.Anett var pigg som bara tusan trots mycket liggandes buren.Hon gjorde fin lydnad och visade upp ett fint skyddsarbete på Marc.Vi körde spår och jag fick veta att spåren skulle gå på Black Acker och det hade jag inte haft möjlighet att träna.Petra kollade med domaren som gav ok till att jag spårade på gräs istället.Han sade att det är ok för honom i IPo1 men i de högre klasserna så måste man gå på det som klubben bestämt.Men gräset låg precis i anslutning till black acker åkern.

Anette gick ett fint spår på dagen men på lydnaden på kvällen så vet jag inte om hon slog i någonstans för hon vart stel och lite knepig i sina rörelser.

På fredagen körde vi ett pass skydd till och jag körde bara kort lydnad med skott och lite framsändande och platsliggande.På träningen stack den IPo3 hund som skulle gå mot Anett då hon låg på platsen och jag fick jaga bort den och Anette visade att detta  med att ligga kvar oavsett vad som händer ,det gör man bara.Gullegumman!

Emellan all träning så hann vi med att gå på julmarknad i två olika städer ,så mysigt att bara umgås och ta det lugnt.

På lördag morgon åkte vi ut tidigt till spåren.Det visade sig då att domaren kom  från en ortsgrupp där man tränar mer sporthundar.Han var sträng som tusan.Han började med att poängtera att spårskylten hade jag satt fel och jag förstod att detta kommer bli en tuff resa.Anette gick ut spåret fint och när hon hittade den första apporten och markerade den så tog hon sig ett ordentligt tugg i den också och det kramade riktigt till.Såklart såg domaren detta som gick med i spåret.I vinkeln snurrade hon ngt och gick lite över den andra vinkeln också men arbetade fint och noggrant in i spåret igensatta och metodiskt.På slutrapporten gjorde hon precis som vid den första.Hon smakade på den helt enkelt.Yisses vad skäll jag fick av domaren för detta.Absolut förbjudet som han sade .Det förstår ju jag med men samtidigt så var jag glad att hon stannade upp som hon gjorde vid dem och hon är bara dock 2 år men som sagt rätt skall vara rätt.Det kostade mig mycket så vi fick ihop 76 poäng på spåret men det räcker ju för att bli godkänd.Domaren skällde sedan på de andra hundförarna som tävlade också.Han tyckte att att hundarna gick för mycket på synintryck och att det var svårt att avgöra om de ens spårade eller bara flöt igenom spåret på Black eker så det blev låga poäng även på dem och en av dem var en grå.

I lydnaden så pratade domaren om och med alla ekipage.Han gick in och korrigerade under tävlingen och gjorde man fel så fick man sig en ordentlig uppsträckning.Jag kände när jag gick ut med Anett att detta blir inte lätt och naturligtvis så var hon lägre än normalt och det var ingen rolig känsla när man redan efter två meter känner att hunden vill inte vara med i matchen.Många tankar flög genom huvudet kan jag säga.Väl sittande i gruppen så kommer domaren fram till mig och säger att du måste vara gladare och motivera upp hunden mer annars kommer du aldrig att bli godkänd.

Gjorde verkligen allt jag kunde mellan momenten.Trots lite dålig framförning så satte hon sig perfektion lade sig perfekt och kom fint på inkallningen där hon satte sig långsamt vilket hon aldrig gör annars.På slätapporteringen stack hon ut fint och lekte lite med apporten såklart och kom in med den och stod.På hopphindret hoppade hon fint över ,hämtade apporten och stod fint och höll den på andra sidan hindret och till slut kom hon till mig.Hon verkligen inte hoppa snuttegumman.Tror hon hade lite ont,vart vet jag inte riktigt.Klättring över A-hinder gick helt ok tack och lov men jag förstod att jag låg pyrt till på lydnaden och så hade jag hennes värsta moment kvar framåtsändade med läggande.Hon har aldrig någonsin gjort ett riktigt bra framsändande och hon har framförallt aldrig lagt sig snabbt ned så jag kan säga att jag kände mig mäkta orolig.Hon gick lite moloken vid min sida innan jag skickade henne och för en sekund tvekade hon men sedan drog hon i väg i en fart som jag aldrig sett innan och när domaren kommenderade mig att lägga henne så sade det smack i backen.Vad fasen hände nu tänkte jag.Domaren såg för första gången nöjd ut och plats fick hon ligga hur länge som helst medans domaren diskuterade med tjejen som körde sin IPo3 lydnad så hon blev så nervös att hon glömde vissa moment och då blev det bannor kan jag säga.

Alltså det var inte så skoj att få kritiken uppläst inför alla men det var bara att gilla läget.Han hade in Renate att översätta för mig,ok och mangelhaft.Kände att jag inte brydde mig så mycket ville bara ha godkända poäng och jag blev själv glad när han sade 73 poäng.Tack gudarna för det.

Bara att ladda om inför skyddet.Värmde upp på Peter och lite på Marc.Anett var väl medveten om att Marc var i värnet och jag hälsade på domaren och kopplade loss henne för att gå in och rondera och då blev det stopp igen hos domaren.Du skall bort mot andra värnet sade han,men herregud tänkte jag skall vi byta värn nu också.Det värnet hade jag inte ronderat på och så sade han du kan ta henne i linan ut på planen det får man i IPO 1.Jag lät honom faktiskt tro att jag var en riktig gröngöling så vi traskade ut.Jag var rädd att Anett skulle tappa i drift när vi stod där och diskuterade men  icke sa nicke.Han ville ha mig att rondera ordentligt diagonalt.Det gör vi i Ipo1.Om det är ngt som vi tränat på så är det rondering så jag kände mig faktiskt inte orolig.Ställde mig där han sade,var både långt bort och snett men ronderingen satt som smäck.Då kom chocken för domaren då hon inte skällde i värnet.Det gillade han inte men sedan flöt allt väldigt fint.Hon var lydig som tusan gjorde en fin flykt,figgen fick lite skäll att han sprang för långsamt,släppte diret på aus och klarade belastningen fint och så gjorde hon ett fint modprov med lika fint släppande och en fin transport till domaren och han såg för första gången riktigt nöjd ut.6 poäng bort på bevakningen i värnet men resten mycket bra.84 poäng totalt i skyddet.

SHIT VAD KUL!Lilla Anett hade sin Ipo 1 klar och en stor tung sten föll från mitt hjärta!

Ipo3 hunden klarade sig inte då hon inte ronderade första värnet utan hon blev direkt diskvalificerad.Den gråa hunden som körde Ipo2 klarade sig men fick inte så höga poäng.Domarens slutkommentar var att vi alla hade dålig lydnad men att Anett hade visat upp det finaste skyddsarbetet och det var ju skoj!!!!Alla Bh prov klarade sig och de var 4 stycken.

I februari är det tävling igen då tror jag det är domare Polock.Denna domaren hette J.h Steht och han kommer tillbaka på ytterligare någon tävling.Hård men rättvis skall se om jag vågar mig dit igen då.Faktiskt så tror jag det.

Nu blir det lite vila och återhämtning för Anetts del och sedan jobbar vi vidare för avelskorning.

Ett stort tack till alla som hjälpt till härhemma med valpar,hundar och hästar!!!!Ingen nämnd ingen glömd!

 

anette-bett-52281877_1227181167299229_827275174_o

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.