Så här kommer vi ihåg år 2019 på Kennel Beathalandet

Lunatic Moravia Campanella-TicTac
12 november, 2018
Beathalandets årskrönika 2021
1 januari, 2022
Show all

Så här kommer vi ihåg år 2019 på Kennel Beathalandet

Året som gått har varit fullspäckat med fina resultat bland våra valpköpare.Inriktningen på Kennel Beathalandets avelsprofil har ändrats på det viset att vi nu också har en inriktning på att föda upp hundar för tjänst och sport.

Vi har kvar vårt stora engagemang för den svenska schäferrasen totalt och fortsätter att försöka ta fram hundar som också skall hålla en hög exteriör kvalitet och gå att arbeta med.

Som ni vet så är en liten Skyeterrier vid namn ”Nicki” inköp från Tjeckien.Det är samma kennel som både ”Fluff ” och ”TicTac” är inköpta ifrån ,dvs från Kennel Moravia Campanella.Den lilla Skyeterriern har en absolut topppstamtavla med flera internationella champions.

Vi säger välkommen till Moravia Campanella Dream on you❤️Skyeterrier?Dark and Brindle?Topp föräldrar❤️8 månader gammal!!!!Familjens kelgris och sprallunge.Går superbra ihop med schäfrarna!

Vi säger också välkommen till Naomi Moravia Campanella(Fluff)

Svensk segrarinna 4-6 månader långhårstikar!

En härlig tempererad tik med mycket energi, kamplust och foodrive.Båda föräldrarna högt utbildade i IGP.

Ipo1 Bsl1 kkl Beathalandet Lotus har tagit sitt sista certifikat och kan därmed titulera sig Svensk Utställningschampion.

Stora framgångar på SSM med fina och härliga tiken Zaira Terrae Lupiae från Italien!V2 i brukshundsklasstikar normalhår med ett fint modprov med betyget utpräglad/släpper.ett mycket fint arbete som är gjort tillsammans av Annelie och Peter.Zaira är för en vecka sedan parad med Seuch SSV VA 4 SSM Igp 3 kkl1 Schezzheims Tzar.

Maud Eliasson och KORAD BH SSV SPHI SPHII SPHIII IFH1 IFH2 LD start UHP Beathalandet Åsca

Ja vad säger man.Ekipaget är ett exempel på att ett bra hundmaterial, en duktig och engagerad hundförare verkligen kan lyckas med det mesta.Ja ni ser ju alla titlarna .De talar för sig själva.Många timmars slit ger resultat.Nu godkänt elit spår och så har hon blivit Svensk Schäfervinnare och förra helgen på Stora Stockholm fick hon sitt första certifikat.På SSM i år placerade sig Åsca som V2 i brukshundsklass tikar långhår.De har erövrat ett antal BIM på utställningar.De har också klarat och genomfört ett UHP.Erhållit lydnadsdiplom i startklass.inte nog med det de har också gått både IFH1 och IFH2 med höga poäng!Tävlat Nordic Style med fin placering.Det blir ett spännande nästa år!

Den här lilla långhårstjejen Beathalandet Saga har vuxit till sig och på sin första utställning för domaren Dirk Gabriel blev hon BIM valp.Hon har sedan gjort flera fina utställningsresultat tillsammans med sin hundförare Anna Kemmer.

Systern Susselussan har också under året gjort fina utställningsresultat med ett flertal lovande +.Grattis Lotta Sandberg.

Våran fina tik efter Beathalandet Queen och Groovy Di Casa Massarelli ,Beathalandet Glimma.Hon har i år placerat sig som trea på SSM i klassen 18-24 mån tikar och hon har haft en första placering ,SG 1 för domaren Dirk Gabriel.Nu har hon precis haft en kull valpar med fina tyska hanen Don Di Casa Caputi som placerade sig högt på Tyska segrarutställningen.Vi har valt att spara en hane i kullen och vi letar en halvfodervärd till en av tikvalparna.Finns en pigg och tuff tik till salu.

Beathalandet Axa Nordic Dog Show i Norrköping. Excellent, 1:a, Nordic cert, BIR. Domare Anders Eriksson.Tidigare Svensk segrarinna.I år ett antal fina placeringar i utställningsringen.Det jobbas på utbildning och ekipaget jobbade på fint i Nosework.De har också gjort ett uthållighetsprov och blivit godkända.Grattis Katarina Pettersson.

Beathalandet Malou har också fått flera Sg på utställning och även startat upp med sin mini matte på draghundstävling.De har även gjort ett Mh.Grattis till er!

En tikvalp som vi hoppas på i avel framöver. Beathalandet Vinna!

Vinna är efter Tarriqs Diesel och Beathalandet Engla.Det är rena brukslinjer men ändå har hon en fin exteriör som ni kan se på bilderna.Har deltagit på ett par valpshower med fina resultat.Grattis Annie och Andreas som också gjort Mh på sn tik Beathalandet Nelly med fint resultat.

Brodern Viggo har också ställt upp på schäferspecialutställning med en 2.a placering.Grattis Åke Sjöberg.

Beathalandet Qim har gjort ett förtest,l-test hos polisen med föredömligt resultat.Grattis Lotta Lilja.

Kullsyskonen Qrossa,Qalle,Quotten och Quinnie har gjort Mh med otroligt fina Mhprofiler.Grattis till er alla!

Stort Grattis till Natalie Nilsson och Beathalandet Healy som har gjort flera tävlingar i Nosework med utmärkta resultat!

Grattis även till Sofia Nilsson som tävlat med Beathalandet Vilgot i Rallylydnad fortsättningsklass med fina resultat.

Stort grattis även till Anna Wareborn som tillsammans med Beathalandet Bea gjort flera fina tävlingar i lydnad,startklass med toppenplaceringar och lydnadsdiplom samt även startat tävlingar i Nosework och tidigare i rallylydnad.

Stolt kan vi också presentera att Fia Hagström tävlat med Beathalandet Xryta och blivit uppflyttade till Bsl 3.

 

Tuomo Rautio har tävlat med IPo3 Bsl1 Beathalandet Xy i FH 1 med höga poäng,87.Stort grattis till er!

Vilket gediget arbete ni gjort i Danmark med denna underbara lilla tjej❤️Igp 3 med topp poäng.Godkänd avelskorning ,Deltagit på Danska mästerskapen Igp 3 med fint resultat. ,Uhp,utställd med Sg!Hon är grymt lik sin mamma Igp3 Fh1 Qbaz Diamond!Litet dynamitpaket med härlig attityd Beathalandet Xi??Stort grattis till våra bästa vänner Lolita och Brian Jacobsen och det är alltid lika roligt att läsa i varje inlägg som skrivs att ni är så tacksamma och glada över henne.Det är det som hjälper till att driva gnistan med uppfödningen vidare❤️Stort tack till er!

Grattis Sandra Fransson och Beathalandet Ettra som gjort ett uthållighetsprov samt en godkänd exteriör körning för domaren Åke Imland.

Grattis Susanne Johansson som gjort ett uthållighetsprov,en fin mh och en godkänd exteriörkorning med sin härliga schäferhane Frodo.

Grattis även Att Ovring som gjort ett uthållighetsprov och en godkänd exteriörkorning med sin fina schäfertik alias Britta.

Beathalandet Poppy har gjort en topp Mh!Tack Astrid som hade ett hjärta av guld och lät mig få köpa tillbaka Poppy.Hjälpte till att hålla motivationen och glädjen för att träna hund vidare efter förlusten av Dimma.

Följande hundar har också gjort sina Mh med fina profiler.

Mojje,Mizty,James,Leya och Juni.

Ett annat suveränt ekipage som nu arbetar mot sin Igp 1.a är Kjell Altnäs och Beathalandet Önska.I år har de tävlat i högre klass spår och blivit godkända bara en hårsmån från uppflyttning till elit spår.De har även startat Bsl2 och Bsl3 med godkänt resultat.Vi hejar på er nästa år!

?Ny spännande parning i Tyskland?
Ett stort tack till våra tyska vänner Petra och Karsten som gjort det här möjligt?
Ipo 2 Ak 1 Mira Von Modenart,landesgruppsieger,Hd Normal Ed normal,Tyskt index 83 är parad med Igp 3 Ak 1 Don Di Casa Caputi ,V5 Tyska segrarutställningen 2019,Hd normal,Ed normal ,tyskt Hd index 73 ?

 

Vår gemensamma tik med Kennel Modenart,Odessa Von Modenart har gjort sin Mh och är färdig röntga med Hd grad A-B och ed ua.Hennes syskon i Tyskland är också röntgade ua.Odessa är just nu utplacerad hos Reino Niemäli för utbildning.

 

En annan spännande parning som är gjord!

Gråmanns Jess är parad med denna härliga hanen.Gringo Vom Alten Lindenstumph.

Tic Tac är parad med Tarriqs Diesel.
Två kombinationer som vi verkligen ser fram emot och vi hoppas att vi får engagerade och tävlingsinriktade valpköpare.
Lycka saknas oss fortfarande!
Millan har kört Skånedraget på kickbike med Balder och Rambo med en fin bronsplats med en jättefin tid.
Vi har också erhållit Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris som vi är stolta över såklart!
Mitt hjärta och mitt allt har lämnat oss i somras.För alltid saknad!
Fh1 Ipo 3 cert Qbaz Diamond(Dimma).Kommer aldrig att glömma dig!Vi gjorde vår sista Ip3 tävling med ett fint resultat i maj månad på klubben,redan då var du inte ok.Det kändes inte ok men du gjorde allt för att ställa upp.Vilken hund.Tack kennel Qbaz för att jag fick köpa henne.hon har givit både mig och familjen många gråa hår och så mycket glädje.
Vi hoppas på ett givande och glädjerikt år 2020!
Ett stort tack till alla Beathalandare som förvaltar våra uppfödda hundar så fint.Önskar dock att lite fler kommer ut på tävlingsbanan så småningom!
Tack alla ni som väljer att använda Cannispros foder.
I samarbete med Cannispro,Dog Pro Sweden har vi i år kunnat arrangera ett antal trevliga event.Vi hoppas att det varit uppskattat!
Må gott allihopa där ute!
Peter och Lottie
Kennel Beathalandet

 

 

 

Comments are closed.